• zou drastslider4
  • zou drastslider3
  • zou drastslider1
  • zou drastslider2
  • zou drastslider6

ΑΠΟΔΡΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

ΚΑΙ ΖΗΣΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στο Πήλιο θα νιώσετε σίγουρα πολύ κοντά στη φύση. Εδώ, το ανθρώπινο μάτι κακομαθαίνει από την καταπράσινη αφθονία, τα κρυστάλλινα μπλε νερά, τις σκιερές ρεματιές που "ξεδιψούν" με την ομορφιά και την αφθονία τους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Αν είστε λάτρεις των σπορ και της περιπέτειας ή αν απλώς θέλετε να θαυμάσετε τη πανέμορφη φύση, υπάρχει στη διάθεση σας ένα πλήθος δραστηριοτήτων που μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας.

Πεζοπορία

Το Πήλιο φημίζεται για τους περιπάτους του που ποικίλουν από λιθόστρωτα καλντερίμια μέχρι άγρια μονοπάτια, μια ποικιλία που ικανοποιεί τους περιπατητές κάθε επιπέδου από τους πιο αρχάριους, μέχρι και τους πιο απαιτητικούς. Το 2007 μία ομάδα εθελοντών δημιούργησαν τον Σύλλογο Φίλοι των Καλντεριμιών, με σκοπό να αναδείξουν και να συντηρήσουν ξεχασμένες διαδρομές στη περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Ο Σύλλογος έχει τοποθετήσει ειδική σήμανση για τους λάτρεις της πεζοπορίας, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές και συχνά οργανώνει ομαδικούς περιπάτους. Αναμφίβολα η πεζοπορία αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να γνωρίσετε το βουνό και είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο blog του Συλλόγου και στη σελίδα του στο facebook.

Καταδύσεις

Οι οπαδοί του υγρού στοιχείου, βρίσκουν εδώ την ευκαιρία που έψαχναν να εξερευνήσουν ναυάγια, σπηλιές, υφάλους, μικρές νήσους και απόκρυφους όρμους. Ο βυθός του Παγασητικού Κόλπου ενδείκνυται για τους λάτρεις της κατάδυσης, αλλά και ο υπερθαλάσσιος πλούτος με τις παρθένες αμμουδιές των διάσπαρτων νησίδων του, εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Το καταδυτικό κέντρο Diving Pelion, που βρίσκεται στο Χόρτο Πηλίου, μόλις πέντε λεπτά με αυτοκίνητο από τη Μηλίνα, προσφέρει υπεύθυνη και προπάντων ασφαλή εκπαίδευση. Οι καταδυτικές εξορμήσεις ξεκινούν από την παραλία Παγανιά του Χόρτο με προορισμό τους δεκάδες μοναδικούς καταδυτικούς προορισμούς. Αν δεν είστε αρκετά τολμηροί μπορείτε απλά να κάνετε μία βόλτα με σκάφος ή με canoe στα νησάκια και τις βραχονησίδες του Παγασητικού.